Het christelijk nieuwsplatform Revive.nl besteedde middels een interview uitgebreid aandacht aan het inititief Christenen Collectief en plaatste het in de actualiteit van het invoeren van het “coronapaspoort” op 25 september.

Uit het artikel:

De kogel is door de kerk: het kabinet kondigde dinsdagavond aan dat per 25 september een vaccinatiepaspoort verplicht is bij ondermeer horeca, theaters en de bioscoop. De concequenties voor veel christenen (waaronder het aantal gevaccineerden beduidend ondergemiddeld is) zijn groot. Een uitsluiting van het publieke leven is het resultaat.

Na het artsencollectief en het luchtvaartcollectief, waarbij deze beroepsgroepen kritische reflecties plaatsen bij het coronabeleid, is er nu ook het Christen Collectief opgericht, vertelt initiatiefnemer Joop Buker. “Veel christenen hebben erg veel moeite met wat er nu gebeurt, vooral nu de coronapas wordt doorgevoerd.

Dat onderstreept het belang om goed georganiseerd te zijn.” Sinds de oprichting ziet Buker zo’n honderd christenen per dag die zich aansluiten bij het collectief.

Lees verder op revive.nl