Zorginstelling

5 november 2021 – Ik vraag graag advies. Mijn broertje heeft syndroom van down en zit in een instelling. Wij willen hem niet een pcr test aflaten nemen of vaccin geven. De instelling stelt als voorwaarde dat bij symptomen, ook bij rs virus, er getest moet worden. Zijn er alternatieven? Antigeen test en bloedtest vallen niet onder het beleid.

Een quarantaine van twee weken op zijn kamer begrijpt hij niet. Heeft u adviezen hoe hiermee om te gaan? Of hoe anderen hiermee omgaan.

2 reacties

 1. Goedenavond

  Wat een situatie zeg…Te gek voor woorden ook en niet te begrijpen voor je broertje.
  Heb even gekeken op de site van Viruswaarheid, en dan bij juridisch loket. Daar staan wat voorbeeldbrieven, voor onderwijsinstellingen en PCR test. Misschien heb je er wat aan.
  Sterkte!

 2. Goedendag,
  Ik ben werkzaam in de zorg en heb al veel leed meegemaakt op dit gebied.
  Het is verschrikkelijk wat er momenteel allemaal gaande is.
  Wanneer uw broertje in een leefgroep samenleeft zijn dit de voorschriften, waar ook ik niet achter kan staan.
  Het enige wat inderdaad de keus is om in quarantaine te gaan in de ‘eigen’ kamer en dat verpleging/verzorging uw broertje helpt met beschermende middelen. Alleen op deze wijze is het mogelijk de testen en prikken te omzeilen.
  Deze quarantaine periode zal uw broertje inderdaad niet begrijpen. Uitzonderingen worden helaas niet gemaakt om andere bewoners en personeel te beschermen.
  Het feit dat corona als een ernstige bedreiging wordt gezien maakt de situatie zoals deze is.
  Persoonlijk vind ik het echt afschuwelijk hoe er met mensen wordt omgegaan.
  U kan mogelijk in gesprek gaan met de instelling en bespreken hoe het anders kan.
  Informeer eens bij andere ouders/verzorgers hoe zij tegen deze situatie aankijken. Wellicht kan ‘samen sterk’ verandering brengen in het beleid.
  Een uiterste mogelijkheid is dat u uw broertje voor een periode naar huis haalt en er thuiszorg wordt ingezet. Toch zal er dan nog een groot deel van de zorg op uw schouders rusten. Wanneer u hierdoor tijdelijk niet kunt werken is er wellicht de mogelijkheid een vergoeding te ontvangen d.m.v. PGB. Maar ook dit is een lange weg om te bewandelen.
  Weeg in deze ook goed uw draagkracht af. Bedenk dat u dit mogelijk voor een langere periode vol zult moeten houden. Bedenk ook hoe dit voor uw broertje zal zijn.

  Ik wens u veel sterkte met de situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.