PERSBERICHT Pro-Palestijnse actiegroep weigert verwarringscheppende naam te veranderen

De Bilt, 8 mei 2024

Pro-Palestijnse actiegroep weigert verwarringscheppende naam te veranderen

De organisatie Kairos-Sabeel (https://kairos-sabeel.nl) voert op dit moment harde anti-Israël acties uit en doet dat onder de naam “Christelijk Collectief”.

Het al langer bestaande “Christenen Collectief” (www.christenencollectief.nl) heeft Kairos-Sabeel/Christelijk Collectief gevraagd om de naam van hun actiegroep te veranderen, omdat die naam verwarrend veel overeenkomst heeft met die van hen.

Christenen Collectief is gestart aan het begin van de coronaperiode om christenen te verbinden die moeite hadden met de door de overheid uitgerolde maatregelen en wereldwijd doorgevoerde SDG-voorstellen. Om te bemoedigen wie geïsoleerd raakten. Onder de ruim 2.700 die zijn aangesloten zijn er velen die een andere visie hebben dan Kairos-Sabeel/Christelijk Collectief. Dat maakt de naamsverwarring extra schrijnend.

Dat deze verwarring ook inderdaad breder optreedt blijkt uit berichten die via de website bij ons als Christenen Collectief zijn binnengekomen en waarin mensen bezwaar maken tegen het standpunt dat ze abusievelijk aan Christenen Collectief toeschrijven. Het zal duidelijk zijn dat dit de naam van Christenen Collectief schaadt.

Remco van Mulligen van Kairos-Sabeel/Christelijk Collectief antwoordde op het verzoek het volgende: “Wij denken dat onze naam voldoende verschilt van die van jullie om verwarring te voorkomen. Bovendien bestaan er geen raakvlakken tussen de thema’s waar wij ons op richten, dus ook in dat opzicht zal de verwarring minimaal zijn.” Het zal duidelijk zijn dat beide argumenten mank gaan. Op een tweede e-mail van Christenen Collectief werd niet geantwoord.

Wij gaan er toch vanuit dat na bredere bekendheid van deze verwarrende situatie Kairos-Sabeel/Christelijk Collectief alsnog een andere naam voor hun actiegroep zal kiezen.

Namens Christenen Collectief,

Pierre Beaujon (Woordvoerder)

Info@christenencollectief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.