Verbinden

Bij Christenen Collectief rollen regelmatig vragen binnen van mensen die contact zoeken en met andere bezorgde christenen willen samenkomen. Ze merken dat ze in de eigen geloofsgemeenschap niet met hun vragen terecht kunnen, zich niet mogen uitspreken of zelfs niet meer welkom zijn. Sommigen noemen zich wanhopig en angstig.

Mensen die contact zoeken

Via de lijst deelnemers en het kaartje kunnen ze zich al oriënteren en mogelijk bekenden in de eigen omgeving ontdekken. Hieronder een aantal woonplaatsen van christenen die op zoek zijn naar verbinding. Als iemand kennis heeft van een bestaande groep (niet slechts één persoon), waarvan de visie dezelfde is als Christenen Collectief en die zo’n zoeker kan op/ontvangen, meld dat via contactformulier

Groningen
Hoogezand-Sappemeer
Bedum

Utrecht
Utrecht
Veenendaal

Drenthe
Assen
Eelde

Overijssel
Vriezenveen
Zwolle
Hellendoorn

Noord-Holland
Haarlem

Zuid-Holland
Gorinchem

Friesland
Leeuwarden

Noord-Brabant
Breda

Gelderland
Loenen

Gesprek

Voor wie behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek van hart tot hart over de onderwerpen die op de home-pagina van de website worden aangesneden, kan terecht bij een belteam dat vanuit Christenen Collectief wordt samengesteld. Geef naam en telefoonnummer door via contactformulier, dan wordt u door iemand van het team opgebeld.

Bestaande groepen

Zoals Christenen Collectief via het deelnemersaantal en het kaartje met de verspreiding van de deelnemers over het land wil laten zien dat men niet alleen staat, zo zouden we ook graag wijzen op kerken, kringen, (gebeds)groepjes met een plaatselijke of regionale functie waar christenen gelijkgestemden kunnen ontmoeten voor lofprijs en aanbidding, voor onderricht en bemoediging. Plaatsen waar men zich welkom weet, ook al sluit niet alles aan bij wat men kent uit de eigen kerkelijke traditie.

Net als bij individuele personen zijn er groepen die liever niet openlijk vermeld staan op een website. Maar als de leiding (en alleen zij) van een groep expliciet de visie van Christenen Collectief onderschrijft, en dat wil laten zien ten behoeve van mensen in de directe omgeving, dan vermelden we de (via contactformulier) verstrekte gegevens graag op deze pagina.

Drenthe
Havelterberg – Gebedsgroep/kring Havelterberg: e-mail

Utrecht
Vijfheerenlanden e-mail

Noord-Holland
Amsterdam – Groep voor niet dogmatische christenen om samen te bidden en te mediteren – Contact M. Rood: e-mail
Alkmaar – Baptistengemeente De Rank, Strooijonkerstraat 13. Website https://www.baptistenalkmaar.nl

Zuid-Holland
Katwijk – Zussen in de Heer – Contact E. van Delft: e-mail

Limburg
Roermond – Open Huis (met o.a. soep) meeste zondagen vanaf 16:00 uur (kleine bijdrage voor de kosten) – Contact: L. Jansen e-mail

Gelderland
Nunspeet – Connectgroep – Contact: R. Troost e-mail

Overijsel
Zwolle – Christenen Zwolle – e-mail

Twente
Enschede – Contactgegevens volgen

Overkoepelende organisaties met lokale groepen

Christenen Collectief kan geen verantwoording dragen voor wat er plaatselijk is of wordt opgezet. Noch de organisatie van zulke initiatieven op zich nemen. Zonder directe aanbeveling maar wel ter informatie wijzen we op enkele overkoepelende organisaties met plaatselijke groepen:

Wakkere Kerk – https://www.wakkerekerk.nl
Hoop op Hoop – http://hoopophoop.nl
Brothers in arms – https://www.bia-nl.org
Christen im widerstand (Duitse organisatie met ook Nederlandse locaties) – https://christen-im-widerstand.de

Gebedsinitiatieven

Tevens willen we wijzen op gebedsinitiatieven, landelijk en plaatselijk, waaraan digitaal is deel te nemen via Zoom e.d. of app-kanalen (Telegram, Signal, LinkedIn, Whatsapp). Er is niets zo bemoedigend om stand te houden als samen onze hemelse Vader aanlopen in gebed.

Signal
24-7 gebed https://www.24-7gebed.nl/

LinkedIn
Biddende Christenen

Whatsapp
Awake with faith

Telegram
Bidden in Vrijheid
Ontwaken in de eindtijd

Ook heeft Christenen Collectief zelf een Telegram kanaal waar informatie kan worden uitgewisseld https://t.me/christenencollectief